Destinacija
Područje rada
Povratak

Učenici

Praksa je najbolji način da se izdvojiš od ostalih i osiguraš si priliku za prvi posao. U Valamaru imamo brojne programe individualne i grupne učeničke prakse. S mladim talentima rade mentori i iskusni treneri koji ih uče sve o dinamičnom i zahtjevnom poslu u turizmu.

Praksu vidimo kao idealnu priliku za ulaganje u kvalitetne i educirane buduće zaposlenike, koji će biti spremni za najbolju uslugu u turizmu kod najboljeg poslodavca u turizmu. Cilj nam je da učenici koji nam danas stižu na praksu sutra postanu naši zaposlenici.

Saznaj sve o V-intern stručnoj praksi programu u Valamaru. 

Valamar Riviera učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko-hotelijerski komercijalist svake godine nudi atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 2 000 kuna mjesečno tijekom školske godine u trajanju od 10 mjeseci sve do završetka školovanja.

 

Stipendiranje učenika Valamar Riviera osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma i sporta, a Valamar Riviera je najveći pojedinačni stipenditor u Hrvatskoj. U jednom od 34 hotela i ljetovališta i 15 kamping ljetovališta učenici imaju priliku steći radno iskustvo, a po završetku školovanja osigurano im je i prvo zaposlenje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. Osim toga, Valamar Riviera svojim stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija osigurava smještaj i tople obroke.

Za sve informacije o stipendijama piši nam na stipendije@valamar.com

 

Roditelji i učenici pitaju….

 

Koje su obveze učenika stipendiste? 

  • Tijekom stipendiranja obveza učenika je da redovito pohađa nastavu, redovno upiše sljedeću školsku godinu i završi školovanje u redovnom roku.
  • Obveza je učenika da neovisno o dužini stipendiranja nakon završetka srednje škole radi 12 mjeseci kroz dvije sezone (zbog sezonskog načina poslovanja hotela i kampova Valamar Riviere).

Što ako se stipendist odluči za nastavak školovanja (4. stupanj) ili studij?

Nastavak školovanja samo odlaže ugovorne obvezu rada i sklapanja ugovora o radu s poslodavcem. Ukoliko stipendist upiše daljnje školovanje ili studij, potrebno je da o tome obavijesti Sektor ljudskih potencijala Valamar Riviere i dostavi dokaz o upisu nakon čega se izradi sporazum o odgodi odrađivanja ugovorne obveze.

Moraju li se učenici prijavljivati svake godine za stipendiju iako su već stipendisti?

Nema potrebe, postojećim stipendistima stipendiranje traje do redovnog završetka srednje škole. Ali na početku svake školske godine učenik mora Sektoru ljudskih potencijala Valamar Riviere dostaviti potvrdu o upisu u viši razred.

Roditelji moraju dostaviti Ministarstvu i poslodavcu bjanko zadužnice. Zašto?

To su uobičajeni instrumenti osiguranja vraćanja stipendije ako stipendist izgubi pravo na stipendiju. Neki od razloga mogu biti: stipendist nije upisao redovito viši razred i ne pohađa nastavu, ako nakon završenog redovnog školovanja ne bude u radnom odnosu najmanje 12 mjeseci kod poslodavca odnosno ako prije isteka 12 mjeseci otkaže ugovor o radu, ako mu poslodavac otkaže ugovor zbog skrivljenog ponašanja. 

Umanjuje li se plaća stipendiste za iznos stipendije?

Ne, plaća se ne umanjuje. Stipendist za vrijeme rada prima redovnu plaću kao svi zaposlenici Valamar Riviere sa svim pogodnostima iz radnog odnosa koje osigurava poslodavac.