Destinacija
Područje rada
Povratak

Učenici

Praksa je najbolji način da se izdvojiš od ostalih i osiguraš si priliku za prvi posao. U Valamaru imamo brojne programe individualne i grupne učeničke prakse. S mladim talentima rade mentori i iskusni treneri koji ih uče sve o dinamičnom i zahtjevnom poslu u turizmu.

Praksu vidimo kao idealnu priliku za ulaganje u kvalitetne i educirane buduće zaposlenike, koji će biti spremni za najbolju uslugu u turizmu kod najboljeg poslodavca u turizmu. Cilj nam je da učenici koji nam danas stižu na praksu sutra postanu naši zaposlenici.

Saznaj sve o V-intern stručnoj praksi programu u Valamaru. 

Valamar Riviera učenicima turističko-ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar, turističko-hotelijerski komercijalist i hotelijersko-turistički tehničar svake godine nudi atraktivan program stipendiranja u vrijednosti od 266 eura mjesečno tijekom školske godine u trajanju od 10 mjeseci sve do završetka školovanja.

 

Stipendiranje učenika Valamar Riviera osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma i sporta, a Valamar Riviera je najveći pojedinačni stipenditor u Hrvatskoj. U jednom od 37 hotela i ljetovališta i 15 kamping ljetovališta učenici imaju priliku steći radno iskustvo, a po završetku školovanja osigurano im je i prvo zaposlenje kod vodećeg poslodavca u turizmu u Hrvatskoj. 

 

Odgovori na neka pitanja koja bi te mogla zanimati…

Koje su obveze učenika stipendiste? 

  • Tijekom stipendiranja obveza učenika je da redovito pohađa nastavu, redovno upiše sljedeću školsku godinu i završi školovanje u redovnom roku.
  • Obveza je učenika da neovisno o dužini stipendiranja nakon završetka srednje škole radi 6 mjeseci (od srpnja do prosinca).

Što ako se stipendist odluči za nastavak školovanja (4. stupanj) ili studij?

Učenik je nakon završetka srednje škole dužan odraditi ugovornu obvezu od 6 mjeseci (od srpnja do prosinca) te ukoliko nastavlja školovanje ili studij i nije u mogućnosti odraditi 6 mjeseci u jednoj sezoni, može razliku neodrađene ugovorne obveze odraditi u sljedećoj sezoni.

Moraju li se učenici prijavljivati svake godine za stipendiju iako su već stipendisti?

Nema potrebe, postojećim stipendistima stipendiranje traje do redovnog završetka srednje škole. Ali na početku svake školske godine učenik mora Sektoru ljudskih potencijala Valamar Riviere dostaviti potvrdu o upisu u viši razred.

Roditelji moraju dostaviti Ministarstvu i poslodavcu bjanko zadužnice. Zašto?

To su uobičajeni instrumenti osiguranja vraćanja stipendije ako stipendist izgubi pravo na stipendiju. Neki od razloga mogu biti: stipendist nije upisao redovito viši razred i ne pohađa nastavu, ako nakon završenog redovnog školovanja ne bude u radnom odnosu najmanje 6 mjeseci kod poslodavca odnosno ako prije isteka 6 mjeseca otkaže ugovor o radu, ako mu poslodavac otkaže ugovor zbog skrivljenog ponašanja. 

Umanjuje li se plaća stipendiste za iznos stipendije?

Ne, plaća se ne umanjuje. Stipendist za vrijeme rada prima redovnu plaću kao svi zaposlenici Valamar Riviere sa svim pogodnostima iz radnog odnosa koje osigurava poslodavac.