Destinacija
Područje rada
Povratak

Naše priče

U Valamaru sam osam sezona. Karijeru sam započela u objektu Valamar Albona Hotel & Residence, a potom sam prešla u Valamar Bellevue Resort u Rapcu. Radila sam i u Valamar Sanfior Hotel & Casa objektu te Valamar Girandella Resortu. Svugdje je lijepo, ali moram priznati i da mi je najljepše u ‘mom’ Valamar Bellevue Resortu. Najviše volim raditi u otvorenim kuhinjama, ispred gostiju. Posebno uživam u pripremi jela u woku. Jako volim komunicirati s našim gostima i to mi je jedna od najljepših strana ovog posla. Većinom razgovaramo o hrani, o tome odakle dolaze, kako im se sviđa naša destinacija i o još mnogočemu. Karijerom i radom u Valamaru sam jako zadovoljna. Nude nam se brojne prilike za edukacije i usavršavanje. U posebno lijepom sjećanju ostala mi je edukacija održana na Lošinju, u sklopu koje smo od poznatog zagrebačkog chefa naučili mnogo toga, a s nekim stvarima se i susreli prvi put, kao što je halal ili košer hrana. Obično je riječ o dvodnevnim ili trodnevnim cjelodnevnim edukacijama diljem obale i Istre.

‘Valamar bih uvijek preporučila i drugima. Imam ugovor za stalno, zahvaljujući čemu mogu računati na cjelogodišnja primanja i staž’.

Karijeru u Valamaru započela sam 2011. kao studentica. Nakon što sam znanja i vještine nekoliko godina unapređivala kao ‘sezonac’, 2016. sam postala pomoćnik voditelja recepcije u objektu Valamar Sanfior Hotel & Casa, a potom, 2017., u Girandella Valamar Collection Resortu. Nakon toga, lani sam postala i voditeljica recepcije navedenog objekta. Uvijek volim reći da je recepcija 'srce hotela', a kolege uvijek vole doći i razgovarati i to ne samo o poslu. Zapravo smo prijatelji, ne samo kolege. Karijerom u Valamaru zadovoljna sam iz niza razloga. Završila sam edukacije za complaint management i vođenje tima, zatim tečaj Excela i V-Akademiju. U sklopu V-Akademije provela sam mjesec dana u objektu Valamar Diamant Hotel & Residence u Poreču, a potom i deset dana u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik. Imala sam priliku proći različite odjele, od kuhinje i domaćinstva do recepcije, što mi je pružilo izvrstan uvid u to kako koji dio objekta funkcionira. Uz korisna znanja, s kolegama sam razmijenila svoja iskustva i stekla lijepa poznanstva. Zadovoljna sam i uvjetima rada te cjelogodišnjim primanjima. Prošle smo godine dobili 13. plaću, božićnicu te Valfresco bon koji smo mogli iskoristiti za široku i kvalitetnu ponudu proizvoda Valfresco Direkta. Također, uz ValamArtist karticu u našim restoranima i barovima imamo 30 posto popusta, kao i popuste na više od 300 prodajnih mjesta. Puno nam znači što Valamar uvijek izlazi ususret, posebice u izazovnim godinama kao što su posljednje dvije.

‘Od mojih početaka u Valamaru pa sve do voditeljskog iskustva, pružena mi je mogućnost lijepog profesionalnog razvoja’.

Jako sam zadovoljan u Valamaru. Posebno mi se sviđa rad s gostima, zatim opuštena, ali i dalje iznimno profesionalna atmosfera s kolegama. Sve izazove s kojima se eventualno i susretnemo, riješimo uz pomoć šefova i kolega.. Dobre materijalne uvjete prati i širok spektar različitih pogodnosti. Riječ je o kompaniji koja isplaćuje 13. plaću, što nam puno znači. Radno vrijeme je fleksibilno i možemo ga u dogovoru s nadređenim i kolegama prilagoditi svojim potrebama. Imamo i ValamArtist karticu, zahvaljujući kojoj možemo računati na pogodnosti u Valamarovim objektima, kao što je 30 posto popusta u Valamarovim restoranima i barovima, uz Family & Friends popuste na noćenja. S ValamArtist karticom ostvarujemo i popuste kod Valamarovih partnera, a lista usluga uključuje oftalmološki pregled, usluge stomatologa, frizera i brojne druge. Možemo računati i na brojne mogućnosti napretka i razvoja karijere. Na raspolaganju su nam brojne edukacije i tečajevi, primjerice, za sommeliere i bariste, zatim učenje jezika te usavršavanje niza drugih vještina. Volim rad s gostima i ponosan sam na sve što sam postigao. Svim mladima preporučujem rad u Valamaru, posebno onima koji vole komunikaciju i rad s gostima.

‘Sviđa mi se što s 23 godine imam ugovor na neodređeno, koji podrazumijeva cjelogodišnja primanja i staž te brojne benefite'.

Od 2018. zaposlena sam kao nadzornica u Solaris Camping Resortu by Valamar, smještenom u Taru kraj Poreča  u Istri. Vodim tim od 22 sobarice. Radim izrazito lijep posao, prepun komunikacije s gostima i s kolegama. Solaris Camping Resort by Valamar ima jednu posebnu energiju. Gosti nas vole i redovno se vraćaju - neki od njih dolaze ovdje 30-ak, 40-ak godina. Valamar je za mene zaista prvi s razlogom. Riječ je prvenstveno o modernom, odgovornom i stabilnom poduzeću. Zaposleni imaju priliku za napredak i usavršavanje, a samim time i za realizaciju svih svojih ambicija. Ovdje se svi osjećamo dobrodošlo i kao da tu pripadamo. Uz materijalna prava, imamo i brojne benefite. Recimo, uz ValamArtist karticu možemo računati na 30% popusta u Valamarovim restoranima i barovima. Na raspolaganju su nam i drugi popusti na više od 300 prodajnih mjesta i na usluge kao što su okulist, zubar, frizer. Osim toga, iskustvo rada u Valamarovim objektima prilika je za stjecanje znanja i iskustva, druženje s kolegama, učenje jezika kroz interakciju s gostima i još puno toga.

'U Valamaru sam se prvi put zaposlila s 15 godina kao servirka. Od tad pa sve do danas, u različitim životnim fazama, Valamar mi je pokazao da je više od poslodavca'.

Nakon završetka faksa, smjer menadžment u turizmu, počela sam tražiti posao. Zainteresirao me Valamarov oglas za posao za stručno osposobljavanje suradnika u marketingu. Odmah sam se prijavila jer sam bila željna iskustva i rada u struci. U Valamaru sam sada već gotovo četiri godine i jako sam zadovoljna. Uvijek je intenzivno i dinamično. Sviđa mi se što sam dobila priliku raditi na velikim projektima kao što je rebrending kompanije. Najvažnije mi je što mi Valamar pruža sigurnost, imam stalno radno mjesto, kao i mogućnosti educiranja i treninga. Nekada, kad imaš najviše posla stigne mail s pohvalom koji ti popravi dan i onda još jednom shvatiš zašto voliš ovaj posao i zašto je divno biti u odličnom timu. 

Imam mogućnost razvoja i napretka u Valamar Rivieri i nadam se da ću svoju karijeru nastaviti baš ovdje.'

Prijavite se i Vi za Dobar posao u Valamaru!

U Valamaru sam počela raditi prije četiri godine. Nakon 10 godina provedenih u trgovini, posao u turizmu je bila odlična promjena. Počela sam kao sezonac i nakon dvije godine dobila stalni posao. Zadovoljna sam jer je u kompaniji sve jasno i posloženo, od radnog vremena do plaće koja nikada ne kasni, prilika za nagrade i edukacije. Volim raditi s ljudima i najbolji je osjećaj kada su naši gosti zadovoljni. Postoje gosti koji, otkad radim u Valamaru, dolaze na isti kat i u istu sobu. Ti ljudi su zaista divni i razveselimo se jedni drugima kada se ponovo vrate kod nas na odmor. Sjajno se slažem i s kolegama, imamo ritual ispijanja kave prije početka smjene zbog kojeg dolazimo i ranije na posao. I u budućnosti se vidim u Valamaru. 

'Prezadovoljna sam i vjerujem da se može ostati u Hrvatskoj. Nezamislivo mi je da odem.'

Nakon završetka srednje škole, otišla sam studirati u Pulu i počela raditi u Valamaru u Poreču. Počela sam kao sezonac, a na kraju sezone dobila sam ugovor recepcionera i ostala raditi cijelu zimu. Valamar Diamant Hotel je prvi objekt u kojem sam počela raditi na recepciji 2017. godine. Počela sam kao pomoćni recepcioner, a danas sam recepcioner specijalist. Izazov je raditi s gostima iz cijelog svijeta, a najbolji je osjećaj kad u anketama dobijemo njihove pohvale. Oduvijek me zanimao turizam. Što se tiče uvjeta rada u Valamaru, sviđa mi se što ulažu u svoje zaposlenike i nagrađuju trud. Definitivno svoju budućnost vidim ovdje. 

'Volim raditi u Valamaru jer se osjećam kao da smo svi jedna velika obitelj, tu smo jedni za druge i napredujemo zajedno. Mnogi kolege su mi i prijatelji.' 

U Valamaru sam dobio priliku i iskoristio je. Imam stalno zaposlenje i zahvaljujući tome mogu planirati budućnost. Došao sam prije 10 godina. Radio sam kao pomoćni kuhar, zatim kao kuhar specijalist, pa voditelj smjene i evo danas sam pomoćnik šefa kuhinje. Taj je posao velik zalogaj. Desna sam ruka šefa kuhinje s brojnim odgovornostima koje nosi kuhinja u velikim objektima. No, radim posao koji volim. Još od djetinjstva, oduvijek sam htio biti kuhar. 

Najviše me vesele trenuci kada gosti prepoznaju naš rad. Tako je jedna gošća svojedobno pohvalila hladnu kuhinju za koju sam bio zadužen. Baš tada bio sam unaprijeđen na poziciju kuhara specijalista. Vjerujem da mogu napredovati i dalje, naročito zbog brojnih edukacija koje imamo na raspolaganju. 

‘Ne bih otišao iz Hrvatske, eventualno preko zime u neki od Valamarovih hotela.’ 

Po preporuci prijateljice koja je u Valamaru već radila i bila zadovoljna, došla sam u kompaniju prije četiri godine. Zbog posla sam preselila iz Virovitice u Poreč i bila sam u potrazi za poslodavcem kod kojega se može napredovati i ostvariti karijera. Započela sam kao sezonski radnik, a uz kontinuirano usavršavanje i završenu Valamar akademiju postala sam glavni konobar u Spinnakeru s mogućnošću napredovanja do pozicije voditelja. Mislim da sam do sada postigla puno, ali vjerujem i da puno toga još mogu dati. 

Ako si odgovoran i savjestan radnik, u Valamaru to i prepoznaju. Svidjelo mi se što ovdje svatko zna svoju ulogu i s gostima se lako povežeš. Kada su gosti nasmijani i zadovoljni, i ja sam. Zadovoljna sam što i radim kod poslodavca koji nam ostavlja dovoljno slobodnog vremena za društveni život. 

‘U hotelu funkcioniramo kao mala obitelj. Svi smo bliski, ali i radimo najbolje što znamo i možemo.’

Karijeru u Valamaru započela sam 2017. godine kao savjetnica za prodaju. U međuvremenu sam kratko radila u odjelu financija, a danas sam voditelj odnosa s gostima. Do te su me pozicije doveli ljubav prema poslu, gostima i kolegama, kao i poslodavac koji je prepoznao moj potencijal. Kad sam započela kao voditelj, krenula sam na edukacije i treninge u sklopu kojih sam imala priliku dodatno izbrusiti vlastite vještine. Valamar Riviera ulaže u svoje zaposlenike. Nema statičnosti. Ako ja dajem sve od sebe, Valamar to prepoznaje i to je nešto što ne nudi svaka tvrtka. Osim toga, jako mi se sviđa osjećaj zajedništva i činjenica da nikad niste sami. 

U ovom je poslu takvo što poprilično važno, jer iako morate samostalno obavljati zadatke, sjajan je osjećaj imati tim uz sebe. Imam priliku raditi nešto što volim, uz kontinuirani poticaj da i dalje rastem i razvijam se. 

‘Uz odlične uvjete rada, nemam potrebu odlaziti iz Hrvatske.’ 

Turizam je odlična prilika za karijeru. Moja priča u Valamaru započela je 2017. godine. Od početka sam u rezervacijskom centru i iznimno sam zadovoljna. Ugovor na neodređeno dobila sam vrlo brzo, kao i mogućnost napredovanja na poziciju tim lidera. S napredovanjem sam prošla i edukaciju voditeljskih vještina. 

Moj prosječan radni dan započinje provjerom stanja rezultata prodaje prethodnog dana, nakon toga slijedi odgovaranje na mailove i upite od strane poslovnih partnera i kolega, planiranje budućih zadataka i aktivnosti te podrška mojim članovima tima. Mogu reći da niti jedan dan nije isti te da se svaki dan susrećem sa novim izazovima. Iako se u sezoni poveća obujam posla, zapravo poprilično intenzivno radimo cijele godine. Konstantno imamo jako puno rezervacija i upita te kreiramo nezaboravan doživljaj našim gostima tijekom cijele godine.


'Svoj profesionalni razvoj i dalje vidim upravo u Valamar Rivieri i ne razmišljam o odlasku iz Hrvatske'.

U Valamar sam došao 2004. godine. Radio sam nekoliko godina kao blagajnik, šef sportskog centra i onda sam 2018. postao voditelj bazena i plaže. Moj posao je zanimljiv, dinamičan i izazovan. U turizmu sigurno ima puno prilika za odgovorne i proaktivne osobe sklone timskom radu. Posebno je dinamično u sezoni kada intenzitet posla doseže vrhunac. U zimskim mjesecima intenzitet posla ipak opada pa više slobodnog vremena koristim za putovanja, hobije i različite sportove. Uz to, trenutno studiram i na taj sam se korak odlučio zbog posla u Valamaru. 

Ovdje se nude brojne mogućnosti. Imao sam sreću što volim ovaj posao, pri tome sam pokazao i odgovornost te ambicioznost, a u svemu tome sam imao i podršku poslodavca koji me prepoznao. U budućnosti bih volio napredovati u karijeri, za što vidim priliku upravo u Valamaru. 

'Ugovor za stalno koji imam u Valamaru mi znači sigurnost'.