Destinacija
Područje rada
Povratak

Programi cjelogodišnjih primanja

"Stalnim sezoncima osiguravamo posao najmanje šest mjeseci godišnje, a u mjesecima u kojima ne rade, uplaćujemo im produljeno mirovinsko osiguranje. ""Stalni sezonac"" mjera je aktivne politike zapošljavanja koju Valamar provodi u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje.

Cilj je osigurati financijsku podršku radnicima koji su zaposleni samo tijekom sezone. Stalni sezonci imaju i dodatnu financijsku sigurnost: u prva tri mjeseca u kojima ne rade, HZZ im isplaćuje 60 posto iznosa posljednje tri bruto plaće do maksimalnog iznosa od 661 eura, a sljedeća tri mjeseca polovicu tog iznosa. Stalni sezonci imaju povoljniji financijski status pri podizanju bankovnih kredita te prioritet pri zapošljavanju tijekom proljeća. Potičemo ih na edukaciju i razvoj jer je kod nas doista moguća karijera od sezonca do direktora hotela.

Godine 2016. pokrenuli smo program Valamar +3 koji nudi niz dodatnih pogodnosti našim zaposlenicima na sezonskim poslovima koji uđu u mjeru stalnog sezonca te im se uvjeti maksimalno izjednačavaju sa zaposlenicima u stalnom radnom odnosu. Stalnim sezoncima koji uđu u program Valamar +3 garantiramo zaposlenje najmanje devet mjeseci svake od iduće tri godine, što znači stabilna i kvalitetna primanja čitavu godinu. Tijekom cijelog trogodišnjeg perioda ugovora stalni sezonac ima status zaposlenog radnika te produljeno mirovinsko osiguranje, kao i prednost pri zapošljavanju u stalni radni odnos u Valamaru.

U razdoblju kada djelatnik ne radi, što može biti najviše tri mjeseca godišnje, poslodavac uplaćuje za njega produljeno mirovinsko osiguranje, čime mu je osiguran cjelogodišnji radni staž jednako kao i stalnim djelatnicima.

Također, u razdoblju dok je na produljenom mirovinskom osiguranju, Hrvatski zavod za zapošljavanje isplaćuje mu novčanu pomoć u iznosu 60 posto njegove mjesečne bruto 1 plaće ostvarene tijekom tri mjeseca prije prestanka rada i isplaćene u neto iznosu do 661 eura mjesečno.